28 Aralık 2007 Cuma

çay sa.iç.elmalı turta

Malzemeler:

  • 2,5 Su bardağı un
  • 1/3 Su bardağı su
  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • İç Malzeme
  • 5 Adet elma
  • 150 Gram şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 50 gram un
  • 50 gram file badem
  • 50 gram kuru üzüm
  • Üzeri İçin
  • 1 Adet yumurta sarısı
  • File badem

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için un,su ve oda sıcaklığındaki margarin yoğurulur. Hamurun 2/3 ünü merdaneyle kalıbın büyüklüğünde açılır. Açtılan hamuru önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirilir. Elmalar küp küp doğranır, elmaların üzerine şeker ve limon suyunu ilave edilerek karıştırılır. Kalan diğer malzemeler ilave edilip, kalıptaki hamurun içine doldurulur. Artan hamur merdaneyle açılır. Bıçak yardımıyla kafes şekli verilip, kalıbın üzeri örtülür. Üzerine yumurta sarısı sürülüp ,kenarlarını file bademle süslenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk pişirilir....



alıntı

0 yorum: