28 Aralık 2007 Cuma

çay sa.iç.kek ve pastalar


ÇİKOLATA SOSLU KOLAY TATLI


Malzemeler:

2 adet yumurta
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
2 adet muz (yadasevdiğiniz başka bir meyve)
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı: Krep harcı : 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un bir kapta iyice çırpılır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve bir tutam tuz eklenir. Teflon tavaya çok az yag dökerek pişirilir.

ALMAN PASTASI


Malzemeler:

Kek için :
3 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şekeri
Kreması için :
2 Su bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı margarin
3 Çorba kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri

KREPLİ ÇİKOLATA SOSLU YAŞ PASTA


Malzemeler:

3 yumurta

2,5 su bardağı süt

2 su bardağı un

1/2 su bardağı şeker

100 gr. eritilmiş bitter çikolata

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 paket krem şanti

1 paket labne peyniri (küçük paket)

çikolata sosu

ISPANAKLI KEK


Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU PASTA


Malzemeler:

1 adet hazır pasta tabanı

1 paket muzlu puding

2 adet muz

Çikolata sosu

Hindistan cevizi veya fındık

Hazırlanışı:Pasta kekinin alt katını sersis yapacağınız kaba koyulur üzerini sütle ıslatılır. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Süt miktarını biraz azaltarak) Muzlar doğranıp pudinge karıştırılır ve bu karışım kekin üzerine dökülür. Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatılır

alıntı

0 yorum: