28 Aralık 2007 Cuma

çay sa.iç.kurabiyeler

KANDİL SİMİDİ


Malzemeler:

250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (akı ayrılacak)
Aldığı kadar un (5 - 6 su bardağı bardak)

Üzerine için:

1 yumurta akı, çırpılmış
Susam

Hazırlanışı: Hamur için tüm malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar yoğurulur, halka şekli verilip, fırça yardımıyla önce yumurta akı sonra küncü serpin...

ACIBADEM KURABİYESİ


Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik
Hazırlanışı : İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.

TUZLU KURABIYE


Malzemeler:

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin
Susam
Aldığı kadar un

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulur, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısı ve susam sürülüp fırına verilir, kızarınca servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


alıntı

0 yorum: