28 Aralık 2007 Cuma

çay sa.iç.patetesli kek

Malzemeler:

  • 6 Patates
  • 3 orta boy soğan
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarim demet Maydonoz
  • 1 dis Sarimsak
    1 adet kabartma tozu
    yeterince tuz, karabiber, kirmizi biber

Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkanıp haşlanır, soğuyunca kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranır. Derin bir kaseye alıp ezerek püre haline getirilir. Sogan, sarmısak ve maydonozlar robottan geçirilir. Büyük bir kapda yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edilip karıştırılır. Patatesli ve soganli karışımı kaba dökülür ve iyice harmanlanir, yuvarlak pasta kalıbı yağlanır. Patatesli karışım kalıba dökülür, 170 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. piştigini anlamak için ortasına bir bıçak batırılır, temiz çıkarsa pişmiş demektir. Patatesli kek ılıdıktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarılır.

alıntı

0 yorum: