26 Aralık 2007 Çarşamba

MİGREN belirtilerinin giderilmesinde yeni denenen kombine bir ilacın, halen yaygın olarak kullanılan iki ilacın tek tek kullanımından daha etkili olduğu bildirildi.

Sonuçları Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nin (Journal of the American Medical Association) son sayısında yayımlanan araştırmaya göre, halen deneme aşamasındaki
Trexima adlı ilaç, migren belirtilerini gidermek için yaygın olarak kullanılan iki ilacın tek tek kullanımından daha etkili oldu.

Trexima'yı, Pozen Inc. adlı ilaç şirketi büyük İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline ile birlikte üretiyor.

Trexima, GlaxoSmithKline'ın, etken maddesi sumatriptan olan yaygın migren ilacı Imitrex'i (İmigran), eski bir ağrı kesici olan naproksen sodyum ile birleştiriyor.
Nashville Neuroscience Group'tan Dr. Jan Brandesve ile iki meslektaşı, 118 tıp merkezindeki 1,500 hasta arasında bir çalışma yaptılar.

Orta düzey ya da ağır migreni olan hastalar rastgele dörde bölündüler ve birinci gruba kombine ilaç, ikinci gruba sadece sumatriptan, üçüncü gruba naproksen sodyum ya da placebo (etkisi olmayan ilaç) verildi.

Araştırma sonucunda kombine ilacın, tek tek ilaçlardan daha iyi sonuç verdiği belirlendi. Araştırmacılar, kombine ilacın iyi sonuç vermesinin ağrılara birden fazla cephede saldırmasından kaynaklanmış olabileceğine inanıyor, çünkü yeni kombine ilaç, migrene yol açtığına inanılan beyindeki değişik kanalları etkiliyor.

0 yorum: