27 Aralık 2007 Perşembe

Su uçtu şelalesi bursa



SUUÇTU ŞELALESİ

Bursa'ya girmeden İzmir yoluna girilerek 82 kilometre sonra Mustafa Kemal Paşa Sapağı görülebilir. Otobüsle gidecekler için Dikici ve Güzel İzmir otobüs acentaları, Bursa Terninali'nden yarım saatte bir Mustafa Kemal Paşa'ya karşılıklı sefer yapıyor. 82 km'lik yol bir saat sürüyor.
Mustafa Kemal Paşa'dan Tümbüldek Kaplıcaları'na gitmek için, Merkez Camii önünden karşılıklı minibüs seferleri var. Mustafa Kemal Paşa mesire yeri "Su Uçtu" ya gitmek için, ya taksi tutmanız ya da özel araçla gitmeni gerekecek. Su Uçtu'ya kaplıca üzerinden gidenler 4 kilometresi toprak olan 13 km. yol alacaklar. Balıkesir- Mustafa Kemal Paşa arasıysa 79 kilometre.





1993 yılında adına ilk kez festival düzenlenen Mustafa Kemal Paşa' nın en meşhur yiyeceği tatlısı. Sütten elde edilen tuzsuz özel peynir, irmik, yumurta, un ve kabartma tozuyla oluşturulan hamurdan yapılan tatlının diğer bir adı da peynir tatlısı. Yaz, kış yenebilecek hafif tatlı, yazın dondurma kışın kaymakla lezzetlendiriliyor.








İlçede pişmaniye gibi kutulanarak satılan tatlıda Ülkü, Ahmet kardeşler ve Tabakoğlu haklı bir şöhrete sahip. Bir diğer lezzet ise İnegöl'ün aksine yassı ve büyükçe olan kasap köftesi. Acılı, sade ve kaşarlı olan iki adet köfte, soğan, domates ve pideyle servis yapılıyor. Bu güzel köfteleri, Eski Bursa Caddesi'nde ki Kasapoğlu ya da Yeniceli Kemal'de yiyebilirsiniz.





alıntı

0 yorum: