28 Aralık 2007 Cuma

yem...mantarlı köfte

Malzemeler:

• 500 gr köftelik kıyma
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı karbonat
• 15 adet mantar
• 7-8 dal taze soğan
• 4 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tutam maydanoz
• 2 adet domates
• 2-3 adet sivri biber
• 1 kase rende kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, köfte baharı

Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır. Harçtan koparılan parçalar yuvarlandıktan sonra ortaları oyulur ve avuç içi büyüklüğünde çanak şekli verilir.
İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar tencerede sıvı yağda pembeleştirilir. İnce doğranmış mantarlar soğanlara eklenerek sularını çekinceye kadar sotelenir. Ocaktan alınan mantarlara ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır. Hazırlanan çanak şeklindeki köfteler iyice pişmemesine dikkat edilerek fırında bir miktar kızartılır Mantarlı harç yarı kızarmış köftelerin içerisine doldurulur. Domatesler dilimlenir. Mantarlı harçla doldurulmuş köfteler altlarına domates dilimleri yerleştirilerek tepsiye dizilir. Köftelerin üzerine rende kaşar peyniri serpilerek domates ve biber dilimleriyle süslenir. 1 çorba kaşığı salça 1 bardak suda ezilerek tepsiye ilave edilir. Köfteler fırında 175 derecede kaşarlar eriyene kadar kızartılıp servis yapılır.



alıntı

0 yorum: