26 Aralık 2007 Çarşamba

üzümün faydaları

Eski ve değerli bir gıda maddesi olan üzüm tam bir şifa kaynağı..

Eski ve değerli bir gıda maddesi olan üzüm; hem besin değeri, hem de vitamin ve mineraller açısından tam bir şifa kaynağıdır. Siyah üzümlerin kabuğunda bulunan “Resveratrol” maddesi, kanseri engeller, kalp krizi riskini de azaltır.


Kalori değeri yüksek olan üzüm; kalsiyum, potasyum, sodyum ve demir yönünden zengin olduğu gibi, A, B1, B2, ve C vitaminleri bakımından da önemli bir besin kaynağıdır. Böbrek ve bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler.

Beyin hücrelerini zindeleştirir.

Vücudun bağışıklık sistemini üst seviyeye çıkarır.

İçindeki meyve asitleri, böbrek ve karaciğerin sağlıklı çalışmasını temin eder.

Vücudu virüslere karşı dirençli hâle getirir.

Kabuk ve çekirdekleri bağırsakların çalışmasını hızlandırır.

Alerji ve kireçlenmelerde, iltihap olmasını engeller.

Beden ve zihin gücünü artırır.

Kansızlığı giderir.

Zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak hastalıkları, romatizma ve mafsal iltihabının tedavisine yardımcı olur.

Kabızlığı giderir.

Kalbi kuvvetlendirir.

Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Kaslara ve cilde elastikiyet kazandırır.

Kötü kolesterolü düşürür.

0 yorum: