14 Ocak 2008 Pazartesi

TOKAT (İHA) - Mevsim itibariyle nezle ve gripten korunmanın önüne geçmek amacıyla grip aşısının yanında bitkisel çözümlerde öneriliyor.

Sonbahar aylarında vücudun bağışıklık sistemini koruyucu ve güçlendirici bitkilerin başında Kızılderililerin kullandığı şifalı bitkilerden ekinezya (Koni çiçeği) geliyor. Şifalı bitkilerden oluşan ürünleri satan Tahir Sayın, bu anlamda üst solunum yolu rahatsızlıklarından grip, nezle, öksürük için önce vücudun bağışıklık sistemini güçlendirme adına ürünler verdiklerini kaydetti. Bunlarda ilk başı çeken ekinezya bitkisi olduğunu belirten Sayın, "Ekinezya vücudun savunma sistemini güçlendiriyor. Nezle,
grip gibi bulaşıcı enfeksiyonlara karşı bünyenin savunmasını sağlayan interton maddesinin üretimini de arttırıyor. Üst solunum yolları enfeksiyonlarını tedavi ediyor. Bu anlamda gıda takviyesi, olarak yemeklerde 2-3 defa 1 kapsül alınabilir. Bunun yanında halkımızın bildiği ıhlamur, zencefil, karanfil, hatmi çiçeği, nar çiçeği, kuşburnu gibi bitkisel ürünleri iyi bir harman yapıp bitkisel çay olarak tüketmeli" dedi.

Sayın, grip aşına karşı olmadıklarını ama zaman yeterli olmaya bileceğini belirterek, "Bu tür ürünlerle destekleyici ürünlerde kullanmakta fayda var. Grip veya nezleye yakalanmadan vücudun savunma sistemini güçlendirmeli. Hastalığı kaptıktan sonrada bitkisel ürünler kullanılabilir. Şuan ıhlamur satışına yoğun talep var" diye konuştu.


alıntı

0 yorum: