11 Ocak 2008 Cuma

namaz ahlakımızı düzeltir

Bende mü'minim, bende Allah' ımı seviyorum deyip de Kuran'dan ve namazdan kopuk yaşamak ne kadar mantıklı! Namaz önce duyarsızlığımız, ruhi sıkıntılarımızı giderir ve ahlakımızı güzelleştirir.
Namaz ahlakı güzelleştiren, keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir.Sabır ve ve namazla Allah'tan yardım dileyen kişi her namazında "Yalnız sana İbadet eder,Senden Yardım dileriz" diyerek sabır ahlakını gönlüne hapseder.Sabırla hayatın zorluklarına azim, metanetle yaklaşır.
Her namazında "O hesap Gününün Sahibidir " ayetini hisseden kul herşeyin hesabını vereceği bilinciyle Allah'a ve insanlara vicdanla yaklaşır.Allah'a karşı sorumluluklarının bilincindedir.
Her namazda "Rabbim beni, ailemi ve bütün inananları hesap gününde bağışla " duasıyla Rabbinin kendisini bağışladığını hisseden insan insanları bağışlamayı tecrübe edebilir.
Namazla " Rabbim bizi doğru yola hidayet et " diyerek emanete riayette, şahitlikte ve hayatın her aşamasında dürüst olmaya çalışır.
Secdede Rabbine olan tevazunun zirvesini hisseden kul insanlara da tevazuyla yaklaşabilir.Rabbimiz namaz kılan bireylerin iffetlerini koruduğu nu ifade etmiştir.
Rabbimiz şöyle buyuruyor " Şüphes iz ki namaz, inananlar üzerine vakitli olarak farz kılınmıştır "


alıntı

0 yorum: