14 Ocak 2008 Pazartesi

üzümden gelen güzellik

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çelik, üzümün güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin ana ürünü olduğunu belirterek, özellikle sıcak yaz günlerinde bol bol tüketilmesini tavsiye etti.

Üzümün içinde bulunan bor mineralinin beyin fonksiyonlarını arttırmaya yaradığını, vücuttaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atımlarını düzenleyen magnezyumun içeriğinde bol miktarda bulunduğunu dile getiren Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Kan oluşumu için büyük önem taşıyan ve özellikle gebelerde takviyesi gereken demir minerali de içerir. Üzüm güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin ana ürünüdür" dedi.

Yine üzümdeki potasyumun sinir sistemi ve düzenli kalp ritmi için önemli bir mineral olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Çelik, şu bilgileri verdi:

"Ayrıca, üzümdeki inositol, kolesterol düzeyini azaltmaya yardımcıdır. İnositol, saçların büyümesi için de hayati bir vitamindir. Bu besindeki B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir. Yaşlanmaya karşı koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır. Üzüm lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı
olduğu saptanmıştır."


alıntı

0 yorum: