14 Ocak 2008 Pazartesi
Orta ve doğu ülkelerinde doğal ilaç olarak kullanılan "çörek otu" her derde deva geliyor. NOT bilinçli kullanmak gerekiyor aksi halde çok zarar görebilirsiniz.......
Genelde unlu gıda ürünlerinde kullanılan çörek otu, yararlarını öğrenenlerinin sayısı arttıkça daha da önem kazanmaya başladı. Çörek otu yağının ise anti virüs olma özelliği bakımından katil hücrelerin sınırlıyor. Çörek otu; kuvvet verici, kan yapıcı, çocukların gaz ve sancıları, mide ve bağırsak gazları, hazım, iştah açıcı, böbrekteki kum ve taşları, mide yanması, grip, nezle, baş ağrısı, diş ağrısı, basur, sivilce, uyuz, egzama ve saçları besleme özelliği gibi bir çok rahatsızlığa iyi geliyor. Aktar
Tahir Sayın, çekilerek toz halinde karışımının tüketilmesi daha etkin olduğunu kaydetti. Vücudun savunma sistemini güçlendiren iki bitkiden birisinin çörek otu olduğunu belirten Sayın, "Bağışıklık sistemini güçlendirdiği yönü ile bakıldığında çörek otunun birçok yararı var. Çörek otunu toz halinde balla tatlandırıp kullanımı en pratiği. Bir yemek kaşığı bala bir çay kaşığı çörek otu veya yoğurt ile karıştırarak tüketilebilir" dedi.
Kilosu 10 YTL'den satılan çörek otunu ise yüksek dozajda alınmaması tavsiye ediliyor.
alıntı
0 yorum:
Yorum Gönder