28 Aralık 2007 Cuma
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışır: Kek kalıbı yağlanır, kalıba bir tutam un serpilir (kekin kolay çıkması için) Şeker ve yumurta beyaz renk alana kadar çırpılır. Süt,yağ, ve vanilya ilave edilip karıştırılır, un ve kabartmatozu ilave edip iyice karıştırılır son olarak damla çikolara eklenir karıştırılır. Karışım kek kalıbına boşaltılıp 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. (fırından çıkarmadan önce kürdan batırılır kürdan temiz çıktıysa kek pişmiştir, kürdana hamur yapişmışsa pişirmeye devam edilir) Keki fırından çıkarıp soguduktan sonra servis kabına çıkarılır.
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder