28 Aralık 2007 Cuma
Malzemeler:
- 1 kg.un
- 50 gr. yaş maya
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gr. margarin veya tereyağı
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- 1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı: Un hamur yoğurulacak kaba elenir. Ortası açılır, mayayı yarım bardak ılık suda eritilir. Biraz un katarak koyulaştırılır, üzerini unla örtülür. Maya genişleyip unu çatlattığı zaman ortası açılır. 2 yumurta, yağ, şeker ve tuz ekleyip kalan ılık sütü azar azar katarak hamur yoğurulur. Hamurun yağlanmış bir tencereye alınır. Üzeri yağlaNıp örtülür, ılık bir yerde 30 dakika mayalandırılır. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alınır ve biraz yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırılır.Yuvarlak veya iki ucu uzun ortası kalın biçimde şekillendirin.(Ortalama 30 adet çıkıyor) Üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Etiketler: yem...küçük ekmekler yapılışı
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder