28 Aralık 2007 Cuma
MALZEMELER:
3 yumurta
200 gr.margarin
1 çay b. sıvıyağ
1.5 su b.toz şeker
1 bütün portakal
1 tatlı k.karbonat
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin karıştırma kabına alınarak bir güzel
yumuşatılır.daha sonra üzerine yumurtalar kırılır, sıvıyağ eklenerek
karıştırılır.tozşekerden 2 çorba kaşığı ayrılarak ilave edilir.daha
sonrasında portakalların kabukları rendelenerek manto için ayrılır.
portakalın geri kalanı içiyle beraber rendelenerek ilave edilir.alabildiği
kadar unla hamuru hazırlanır.hamur çok yoğun olmamalıdır.
hazırlanan kurabiye hamurundan minik yuvarlaklar yapılarak
ayrılan portakal kabuğu, 2 çorba k. tozşeker karışımıyla mantolanarak
yağlanmış tepsiye alınır.fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
3 yumurta
200 gr.margarin
1 çay b. sıvıyağ
1.5 su b.toz şeker
1 bütün portakal
1 tatlı k.karbonat
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin karıştırma kabına alınarak bir güzel
yumuşatılır.daha sonra üzerine yumurtalar kırılır, sıvıyağ eklenerek
karıştırılır.tozşekerden 2 çorba kaşığı ayrılarak ilave edilir.daha
sonrasında portakalların kabukları rendelenerek manto için ayrılır.
portakalın geri kalanı içiyle beraber rendelenerek ilave edilir.alabildiği
kadar unla hamuru hazırlanır.hamur çok yoğun olmamalıdır.
hazırlanan kurabiye hamurundan minik yuvarlaklar yapılarak
ayrılan portakal kabuğu, 2 çorba k. tozşeker karışımıyla mantolanarak
yağlanmış tepsiye alınır.fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Etiketler: çay sa.iç.portakallı kurabiye
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder