28 Aralık 2007 Cuma
ÇİKOLATA SOSLU KOLAY TATLI
Malzemeler:
2 adet yumurta
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
2 adet muz (yadasevdiğiniz başka bir meyve)
1 paket çikolata sosu
Hazırlanışı: Krep harcı : 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un bir kapta iyice çırpılır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve bir tutam tuz eklenir. Teflon tavaya çok az yag dökerek pişirilir.
ALMAN PASTASI
Malzemeler:
Kek için :
3 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şekeri
Kreması için :
2 Su bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı margarin
3 Çorba kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, yoğurt ve margarin eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabaertma tozu eklenir.
KREPLİ ÇİKOLATA SOSLU YAŞ PASTA
Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket krem şanti
1 paket labne peyniri (küçük paket)
çikolata sosu
Hazırlanışı:
Yumurta, süt, un, eritilmiş çikolata, şeker, kabartma tozu, vanilya mikserle çırpılır. İlk krepi pişirirken teflon tava çok az yağlanır sonraki kreplerde yağlamaya gerek kalmaz.
ISPANAKLI KEK
Malzemeler:
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı: Ispanakları yıkanıp ve doğranır. Tavada suyunu salana kadar kavrulur. Püre haline getirmek için rondodan geçirin.
ÇİKOLATA SOSLU MUZLU PASTA
Malzemeler:
1 adet hazır pasta tabanı
1 paket muzlu puding
2 adet muz
Çikolata sosu
Hindistan cevizi veya fındık
Hazırlanışı:Pasta kekinin alt katını sersis yapacağınız kaba koyulur üzerini sütle ıslatılır. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Süt miktarını biraz azaltarak) Muzlar doğranıp pudinge karıştırılır ve bu karışım kekin üzerine dökülür. Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatılır
alıntı
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder